|
| Roxfort - Jóslástan óra | |
| | |
Author | Message |
---|
Cecilia Blake
Posts : 56 Join date : 2011-09-24 Age : 26 Location : Hogwarts
| | | | Voldie Admin
Posts : 107 Join date : 2011-09-17 Age : 38 Location : Hogwarts
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 01, 2011 8:35 am | |
| *Felvonszolja magát a lépcsőkön, amúgy nem bánja a jóslástant, sőt előre örül*
Milyen jó is lesz, üldögélni, bóbiskolni relaxálni az illatokkal teli teremben! Nem kell koncentrálni, odafigyelni, tulajdonképpen, csak létezni kell...
*Felérkezve kinyitja könyvét, majd némi lapozgatás után vissza is csukja*
Majd improvizálok!
*Meglátja Ceciliát, ahogy lábát fájlalja, megszólítja*
Veled mi történt, szegénykém? | |
| | | Cecilia Blake
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sun Oct 02, 2011 2:22 am | |
| *látja, amint Voldie közeledik feléje* *rámosolyog*
Majd valamit csinálok jóslástanórán a lábammal, ott úgyis csak unatkozom, nem hiszem, hogy Trelawney éppen engem szólít elsőnek számot adni nem létező tudásomról...
Áhh, azt ugyan ne kérdezd.... Nincs Rosalie véletlenül a közelben?
*összeszorítja markát, nehogy kiguruljanak a szokásos ,,jóslástanórai csemegék''*
Minek ilyen vaskos könyv? Óóó, csak a Mindenízű Drazsék ki nem guruljanak a kezemből!
*Voldie felé nyújtja a drazsés zacskót*
Kérsz?
*egyet feldob,ami szájába esik*
Hmm... Fű ízű. | |
| | | Sybill Trelawney
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Wed Oct 05, 2011 7:20 am | |
| *Az Északi Torony jóslástan termében üldögél egy pohár sherry-vel a kezében.* * Az ajtót helyettesítő nagy lyuk felől hangokat hall.*
Megérkeztek a diákjaim.
*Gyorsan iszik még egy kortyot, majd elpakolja az italt az egyik fiókba. Egy nagy adag parfümöt szór magára, hogy elnyomja az alkohol szagát.* *Kikukucskál a nyíláson és meglát két lányt beszélgetni.*
Gyertek kedveskéim, fáradjatok beljebb! Ma a szem íziszéből fogunk olvasni! Nagyon jó lesz! *kedvesen rájuk mosolyog* | |
| | | Cecilia Blake
| | | | Voldie Admin
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Thu Oct 06, 2011 10:09 am | |
| *vesz egy drazsét*
Köszi Cecilia, remélem ma nem fogom ki megint a legundorítóbbat! *félve elkezd csócsálni, megenyhül az arca majd felderül* hmmmmmm almáspite!
*kissé megugrik meghallva Trelawney hangját*
Jó reggelt Trelawney professzor!
Kíváncsi leszek... érdekesen hangzik! Vagyis még nem tudom... de még jobb, mint a madár belek!
*felmászik a létrán Cecilia után*
*nosztalgikusan sóhajt* A jó öreg jóslástan terem! Ha ilyen szépen nézel, le is ülök ide Cecilia. *mosolyog*
| |
| | | Zora Reed
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Fri Oct 07, 2011 5:24 am | |
| *vaskos könyvekkel megpakolva rohan fel a tanteremhez vezető lépcsőkön* *nem lát senkit a terem előtt*
Nagyon remélem, hogy nem késtem el! Az hatalmas szégyen lenne!
*bemászik a terembe, látja, hogy a diákok épp most foglalnak helyet az asztaloknál* *csendben megindul egy üres asztal felé, és közben reménykedik, hogy senki sem vette észre, hogy majdnem lekéste az óra kezdetét* | |
| | | chassy Admin
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Fri Oct 07, 2011 9:17 am | |
| *Zihálva tépi fel az ajtót, bebukdácsol a terembe* Bocsánat! Remélem nem késtem el nagyon.. ígérem nem fordul elő többé! *-ígéri meg századszorra is, olyan hangerővel suttogva, hogy azt valószínűleg egy emelettel lejjebb is hallják.* *belebotlik Zorába* JAj! Bocsi! *-sugttogja ugyanazon a hangerőn* | |
| | | Voldie Admin
| | | | Zora Reed
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 08, 2011 2:29 am | |
| *már majdnem eléri az asztalt, mikor valaki meglöki hátulról* *kissé elveszti az egyensúlyát, nem sokon múlik, hogy ne essen hasra* *halkan odamotyogja Chassynek*
Aú, Chassy, igazán megpróbálhatnál néha a lábad elé nézni!
*leül a székre, szép sorban kipakolja a könyveit, a pergamenjét és a pennáját, majd alaposan elrendezi őket, készen a jegyzetelésre* *közben a Chassy kétballába miatt még mindig sajgó sípcsontját simogatja, és időnként átpillant a szomszéd asztalhoz arra gondolva, vajon miért ő ül megint magányosan*
Nem is baj, így legalább biztos, hogy semmi sem kerüli el a figyelmemet a tananyagból. Csak a jegyeim legyenek jók! *nyugtatgatja magát* | |
| | | Sybill Trelawney
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 08, 2011 4:13 am | |
| *Türelmesen kivárja, amíg az összes diákja megérkezik. Mikor mindenki helyet foglal, belekezd az órába.*
Kevdeskéim, mint már mondtam, a mai órán megtanulunk a szem íziszéből jósolni. *biztatóan elmosolyodik* Nyissák ki a tankönyveiket az 52. oldalon, és olvassanak el mindent, amit ott találnak! De legyenek nagyon figyelmesek, mert ha végeznek, akkor élesben fogják kipróbálni!
*Leül az asztalához, vár pár percet, hogy mindenki elvégezze a kiadott feladatot. Amikor már egyik tanuló sem dolgozik, odalép az egyik asztalhoz.*
Miss Lupin, kérem próbáljon meg olvasni Miss Blake szeméből! | |
| | | Voldie Admin
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 08, 2011 9:47 am | |
| *Lassan olvassa a megadott bejegyzéseket a jóslástankönyvből. Időnként felnéz és kissé frusztráltan látja, hogy Zora több oldallal előrébb jár, sőt alkalmanként sorokat jegyez le pennájával idegesítően sercegve a pergamenen.*
*Igyekszik nem törődni mindezzel, és a bódító illatok álmosító hatásával sem, lassan a bekezdés végére ér, s mikor befejezi jön csak rá, hogy az olvasottak egy részét nem igazán értette. Felnéz, úgy érzi egy pillanatra, hogy feladja, és mikor végül újra nekiveselkedne Trelawney professzor megszólítja.*
Miértpontén...? Voldie, ébresztő, kapd össze magad, jóslástan óra tudod!
*Előveszi nagyítóját, megragadja Cecilia állát és hozzáértően belenéz jobb kékesen csillogó szemébe. Összes koncentrációját elveszi az, hogy ne nevesse el magát ebben a meglehetősen kényelmetlen szituációban.* *Leteszi a nagyító lencsét és belelapoz a könyvbe, mintha ellenőrizni akarna valamit*
Igen, Tanárnő, tehát... *mély levegő* * kissé kérlelő tekintet Chassy irányába*
*halkan bizonytalanul* Cecilia írisze sötét kék. A kék szem, különösen a sötét nehéz karmikus terhet takar... megoldatlan terheket előző életéből. *kissé magabiztosabban* Ennek álcázására használja a sötét szemgolyót. Ennek, mint feneketlen kútnak a mélyére, nem lehet látni, így nem tudom tisztán megítélni, mit rejt számára a jövő...
| |
| | | Cecilia Blake
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 08, 2011 9:39 pm | |
| *felkapja fejét, kibújik a könyvből, amibe éppen nagyon belemerült*
Micsoda tömény hülyeség...
*összerezzen, amikor Trelawney kimondja nevét*
Úúristen! Mit akar ez tőlem?
*Voldie magragadja Cecilia állát* *mikor hallja, hogy miket össze nem hadovál róla Voldie, erősen küzd a nevetés elfojtásával* *a nagyító miatt fény villant szemébe*
Áú! Nem, nem baj.
*zavartan mosolyog* *elröhögi magát*
Voldie igazán ügyesen mentette ki magát ebből a helyzetből...
*Voldie felé egy kacsint elismerően, még mindig röhögve* *valamiféle fájdalmat érez, ami ahogy jött, el is ment*
Ó,jaj istenem, röhhhöhöhöhöhögőőőgörcsöhöhöhöt kahahahaptaaam!!
Hogy lehetek ilyen idióta?! Ezt biztos, hogy nem magamtól csinálom! Arról tudnék is... De nem tudom abbahagyni!!
| |
| | | Zora Reed
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sun Oct 09, 2011 2:37 am | |
| *gondolkodás nélkül nekilát a feladatnak, a külvilágot teljesen kizárva elmélyed az olvasmányban és lelkesen jegyzetelni kezd* *mikor végez, kicsit kihúzza magát a székben*
Remélem engem szólítanak fel, ezt most úgy érzem, nagyon jól megértettem!
*mikor Trelawney Voldie-hoz lép, kicsit csalódottan könyököl vissza az asztalra, de azért figyelmesen hallgatja a beszámolóját* *az elhangzottakból minden egyes szót ellenőriz frissen szerzett tudása alapján*
Mi? Sötét szemgolyó? Feneketlen kút? Haa, így könnyű! Én bezzeg egész este a mai órára készültem! Cecilia meg tudnám, ugyan min röhög annyira! Ez egyáltalán nem vicces!
*már kezd eluralkodni rajta a féltékenység, mikor észreveszi, hogy Trelawney felé közeledik* *újra kicsit kihúzza magát, és összeszedi a gondolatait*
Ez az, most legalább megmutathatom nekik, hogy hangzik egy normális jóslat! | |
| | | Voldie Admin
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Fri Oct 14, 2011 7:49 am | |
| *Gondolatban megveregeti saját hátát. Úgy érzi mindent megtett azügy érdekében* *Nem néz egy pillanatra sem Zorara*
improvizáció!
*Asztal alatt lábával meglegyinti Cecíliát meglehetősen határozottan* *Halkan odaszól* Cecilia drága, abbahagynád?
*visszabújik a könyvbe és a gondolataiba*
| |
| | | Sybill Trelawney
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Fri Oct 14, 2011 8:40 am | |
| *Voldie jóslata közben helyeslően bólogat*
Igen... igen...igen... Jól van, nagyon jó volt Miss Lupin! 5 pont a Griffendélnek!
*Kiválasztja Zorát és elindul felé, miközben Cecilia nevetésben tör ki. Vet rá egy rosszalló pillantást, majd tovább halad.* *leül Zora asztalához*
Kedvesem, kérem jöjjön kicsit közelebb, olvasni fogok a szeméből.
*alaposan szemügyre veszi Zora szemét*
Hmm... Igen az ön szeme nagyon barna, vészjóslóan barna. Látom benne a halhatatlan lelkek sötét árnyékát. Egyre közelednek, ha jól sejtem pár napon belül megérkeznek és a segítségét fogják kérni. Én a helyében messziről elkerülném a sötét és hideg helyeket.
*Felkel és érdeklődve a diákok felé néz.*
Ki érzi úgy, hogy szeretné még kipróbálni magát ebben a fajta tudományban? | |
| | | Zora Reed
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Fri Oct 14, 2011 9:50 am | |
| *mikor rájön, hogy nem neki kell jósolnia, hanem ehelyett ő lesz a jóslás alanya, rendkívül csalódott lesz, de igyekszik megtartani az önuralmát* *lassan, csikorogva közelebb húzódik a székével Trelawney-hoz, majd lélegzetvisszafojtva hallgatja a tanárnő jóslatát*
Ez most komoly? Komolyan ezt látja? Úristen!
*a hallottak annyira megrémisztik, hogy egy hosszú pillanatig meg sem mozdul, csak maga elé bámul* *magában görcsösen próbálja megérteni a jóslat tartalmát*
Ki akarhat tőlem segítséget kérni a túlvilágról? Sötét lelkek? És egyáltalán mit jelent az, hogy kerüljem el a sötét és hideg helyeket?
*ekkor pánikszerűen kitör belőle*
De hát egy csomó sötét és hideg hely van itt a Roxfortban!
*ezzel azonban csak azt éri el, hogy néhányan kinevessék* *ez túl sok volt neki aznapra, próbálja visszatartani, de egy könnycsepp így is lefolyik az arcán. gyorsan letörli, figyelemelterelelésként pedig a könyvét kezdi bújni* | |
| | | Voldie Admin
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Mon Oct 17, 2011 5:22 am | |
| *egyre inkább meg van győződve arról, hogy szereti a jóslástant. Szinte látja lelkiszemei előtt, ahogy ujjongva átveszi a Griffendél a házkupát* *felpillant könyvéből, belül mosolyogva körbenéz a teremben, majd kiíváncsian figyeli, ahogy Trelawney Zorának jósol és azon gondolkodik mennyi igazságtartalma lehet annak, amit a professzor beszél.*
Sosem lehet tudni... Épp ugyan úgy lehet égbekiáltó hülyeség és a legteljesebb igazság is.
*kissé meglepődve látja Zora rettegő tekintetét, és kétségbeesését mely minden szóval mélyül. Nem tudja megállni elmosolyodik kitörésén*
Végülis igaza van.. Roxfort bármilyen barátságos is, sok ilyen hely van...
*mégjobban meglepődik, mikor valami fényeset lát végiggördülni Zora arcán. Hirtelen úgy érzi megölelné szegénykét*
*rosszallóan néz azokra, akik még mindig nem hagyták abba a heherészést*
| |
| | | Cecilia Blake
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Fri Oct 21, 2011 9:31 pm | |
| *végre abbahagyja a hahotázást* *egy leereszkedő pálcát lát, a tulajdonosát sajnos nem*
Fúúú, ebből a valakiből, aki így kikészítette a rekeszizmaimat, tuti, hogy palacsintát lapítok még egyszer!
*Trelawneyre néz riadtan* *megköszörüli a torkát* *zavarodott*
Ehm... Tanárnő kérem... Én... Én... Nem direkt... Szóval bocsánat...
*kezdené a magyarázkodást, de félbeszakítják* *Voldie rosszalló tekintetére méginkább elszégyelli magát*
Miért néz így rám? Most örülnünk kéne, mert 5 pontot kapott a Griffendél ház...
*aztán Zorára néz*
Na, elhiszem, hogy csalódott... Csak így tovább, Griffendélesek!
*megpróbálja összeszedni magát* *valami gondolkodásfélét próbál létrehozni fejében* *hirtelen rájön valamire*
Hmm... Szerintem ez a mai nap nem az én napom... Túlságosan barátságtalan vagyok... Szegény Zora... Ha még nem is tudja, hogy mit gondoltam pár perccel ezelőtt, akkor sem akarok ujjat húzni vele.
*most magyarázatának félbeszakítója felé fordul*
| |
| | | Rosalie Pryde
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 22, 2011 5:52 am | |
| *gyorsan eldugja a pálcáját.* *nagyon örül magának, hogy ma már másodszorra sikerült kiszúrnia Ceciliával.*
Hmm... ez még mindig nem volt elég vicces...
Tarantallegra!! *már előre nevet magában*
Kedves Cecilia, táncra fel! | |
| | | Cecilia Blake
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Oct 22, 2011 11:00 pm | |
| *valami borzongásfélét érez*
Na kiből lapítsak palacsintát?! Hú, de vicces, na megállj, te akárki, most kivédem a varázslatodat!
Protego!!
*a varázsige hat, aranysárga pajzs veszi körül Ceciliat, ami visszaveri az átkot a támadónak* *az átok egyenesen Rosalie felé röpül* *nem bírja magában tartani a kárörvendő nevetést*
Haha, tudtam én, hogy te voltál! Most úgy táncolsz, ahogy én fütyülök!
*ránéz a nevető diákokra, Voldie-ra kacsint* | |
| | | Voldie Admin
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Mon Oct 31, 2011 8:53 am | |
| *Csendben figyeli Rosalie-t és Ceciliat*
Jóslástan... és én még azt hittem lesz egy nyugodt órám, nyugodt és teljesen eseménytelen. Naív elképzelés volt. Az az öt pont jól jön még. Legalább lesz mit levonni... főleg, ha így folytatjuk.
*Trelawney professzor épp megint demostrálásba kezd, mikor a mardekáros lány átka visszapattan Ceciliaról és Rosalie-t csak centikre elkerülve a teacsészés polc fele veszi az irányt * *Hatalmas csörömpölés*
*Sóhajt*
| |
| | | Cecilia Blake
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Wed Nov 02, 2011 5:52 am | |
| *látja, hogy az átok alig egy centivel kerülte ki Rosalie-t*
A fenébe, már azt hittem, visszaadhatom neki saját átkát!
*azon izgul, nehogy a polc felé röpüljön az átok, nehogy összetörjön valamit* *reménye hiábavaló volt, ezt meg is erősítette a hatalmas csörömpölés, amit hallott*
Upssz!
*gondolkozik, mivel magyarázza ki ezt az egészet*
Na, ezt jól megcsináltam! Vagyis megcsináltuk! Az egészet Rosalie kezdte. Ki tudja, miket műveltem volna még, ha nem védekezem volna az átok ellen... Vegülis jól döntöttem, nem? *teszi fel magának gondolatban a kérdést*
Meg különben is, nem akarom, hogy Rosalie másodszorra is hülyét csináljon belőlem...
*szúrós szemmel néz Rosalie-ra* *fogai közt mormogván a szavakat, odaveti neki*
Na, nesze, most boldog vagy?
*leül, előveszi a könyvét, nehogy a figyelem középpontjába kerüljön most az egyszer* *úgy tesz, mint aki olvas, holott tudja, hogy a körülötte keletkezett kalamajka nélkül se értene egy árva szót belőle* | |
| | | Rosalie Pryde
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Nov 05, 2011 7:38 am | |
| *Cecilia kivédi a varázslatot.*
Biztos véletlen volt, magától nem lehet képes ilyesmire...
*a varázslat felé közeledik*
Hogy a...*kicsit balrább lép*
*a rontás egyenesen a teacsészés polcnak ütközik, Trelawney értetlen és haragos képet vág*
Upsz... *egy pillanatra megijed, majd úgy dönt, hogy az egészet Ceciliára keni.*
Cecilia!! Mégis mit csinálsz? *mondja jó hangosan, hogy Trelawney is hallja*
| |
| | | Sybill Trelawney
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra Sat Nov 05, 2011 8:00 am | |
| *kérdésére várja a választ* *leül az asztalához* *nagy csörömpölést hall a háta mögül, megfordul. Látja, hogy minden csészéje darabokban hever a földön*
A kedvenc csészéim!! *értetlen képet vág*
Mi történt? *próbálja túlharsogni a hangzavart, egyre haragosabb* *meghallja Rosalie hangját*
Ki az a Cecilia? Az a szétszórt kislány, aki az előbb nevetett?
*rápillant a könyvet olvasó lányra*
Cecilia, te voltál? *érzi, hogy egy könnycsepp szalad végig az arcán* *közben megpróbálja helyrerakni a polcot és a csészéket.*
Reparo!
| |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Roxfort - Jóslástan óra | |
| |
| | | | Roxfort - Jóslástan óra | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |